MEĐUNARODNI SEMINAR KOREJSKE HAPKIDO FEDERACIJE

 

MEĐUNARODNI SEMINAR KOREJSKE HAPKIDO FEDERACIJE
 
Beograd, 27-28. maj 2023.
 
U Beogradu je, uz učešće 50-tak vežbača iz Srbije, Austrije, Hrvatske, Italije, Španije i Francuske održan
međunarodni HAPKIDO seminar KOREJSKE HAPKIDO FEDERACIJE (KHF).
Seminar su vodile svetske zvezde Hapkidoa – GM Kim Beom Čul (9. Dan, Južna Koreja, potpredsednik
KHF i predsednik Obrazovnog komiteta KHF) i GM Ronald Kristofer Garland (8. Dan, SAD,
potpredsednik Obrazovanog komiteta KHF).
Vežbači su mogli da iz prve ruke nauče posebne vežbe disanja, posebne vežbe zagrevanja, specifične
udarce nogama, odbranu od raznih hvatova, odbranu od udaraca nogama, odbranu od noža, korišćenje
raznih oružja (kratki štap, starački štap, konopac i dr.) i još puno toga.
Seminar su organizovali Srpska Hapkido Unija, Hapkikwan Srbija i GM Boris Krivokapić, koji je
predstavnik KHF za Srbiju.
 
   
 
 
 

BORIS KRIVOKAPIĆ PROMOVISAN U 8. DAN KOREJSKE HAPKIDO FEDERACIJE

   
   

 

BORIS KRIVOKAPIĆ PROMOVISAN U 8. DAN KOREJSKE HAPKIDO FEDERACIJE
 
Beograd, 28. maj 2023.
 
Prof. dr Boris Krivokapić, otac srpskog Hapkidoa, koji je tu veštinu doneo u Srbiju još 1994. g. i od tada
bez prekida radi na njenom širenju, promovisan je u zvanje 8. Dan Korejske Hapkido Federacije.
GM Krivokašić ima velemejstorska zvanja od nekoliko svetski priznatih Hapkido federacija, ali je posebna
čast dobiti takvo priznanje od Korejske Hapkido Federacije, koja je najstarija, najveća i najuglednija
Hapkido organizacvija na svetu.
U KHF najviši je 9. Dan, tako da je 8. Dan izuzetno visoko zvanje (B. Krivokapić je tek drugi Evropljanin
sa tim zvanjem).
GM Boris Krivokapić je istovremeno dobio posebno priznanje od Korejske Hapkido Federacije (Certificate
of Appreciation).
 
 

U IME KOREJSKE HAPKIDO FEDERACIJE (KHF) GM GARLAND JE GM KRIVOKAPIĆU URUČIOCERTIFIKAT O TOME DA JE PREDSTAVNIK KHF ZA SRBIJU

 

GM Ronald Kristofer Garland, koji je ne samo vrhunski majstor hapkido, već i visoko postavljeni funkcioner najstarije, najveće i najprestižnije hapkido organizacije u svetu - Korejske Hapkido Federacije (KHF), sa sedištem u Seulu, u ime te organizacije svečano je uručio GM Borisu Krivokapiću certifikat o tome da je njen predstavnik za Srbiju. 
Za svaku državu može biti samo jedan predstavnik KHF. Velika je čast biti predstavnik KHF, a posebna čast je ukazan GM Krivokapiću time što mu certifikat nije poslat poštom, što je uobičajena praksa, već mu ga je lično uručio GM Garland.
 

TRENING GM KRISA GARLANDA U HAPKIKWAN KLUBU (Beograd, 28. 5. 2022)

 

 

Najsjajnija zvezda hapkidoa u svetu, GM Ronald Kristofer Garland, za koga je osnivač modernog hapkidoa, GM Đi Han Đe rekao da je njegov najbolji učenik, održao je trosatni trening samo za članove našeg Hapkikwan kluba. Bila je to izuzetna čast i prilika da se uči od najboljeg. Tom prilikom GM Boris Krivokapić je GM Garlandu uručio posebno priznanje – Platinastu plaketu Srpske hapkido unije, koju mu je dodeljena u znak priznanja i zahvalnosti za njegov nesebičan doprinosa razvoju hapkidoa u Srbiji.

GM BORIS KRIVOKAPIĆ PREDAVAO NA MEĐUNARODNOM SEMINARU EVROPSKE HAPKIDO UNIJE

 

U organizaciji Evropske Hapkido Unije u Đurđevcu (Hrvatska) održan je 1. 5. 2022, veliki međunarodni hapkido seminar na kojem su predavali odabrani velemajstori hapkidoa iz 7 zemalja.
 
Velemajstori koji su držali seminar, sleva na desno: Gerhard E. Hermanski (Nemačka), Perry Zmugg (Austrija), Sukru Kinatas (Turska), Mladen Kužnik (Hrvatska), Masan Ghorbany (Irska), Gerhard Agrinz (Austrija), Nadine & Volker Goesling (Nemačka), Boris Krivokapić (Srbija), Jason Mix (SAD).
 

GM BORIS KRIVOKAPIĆ UŠAO U EVROPSKU HAPKIDO KUĆU SLAVNIH

 

Boris Krivokapić ušao je u Evropsku hapkido kuću slavnih, dobivši Zlatni trofej kao osnivač međunarodno priznate hapkido škole. Svečanost je u organizaciji Evropske hapkido unije održana u Đurđevcu (Hrvatska) 30. aprila 2022.

ĐORĐE KRIVOKAPIĆ OSVOJIO ZLATO NA OTVORENOM PRVENSTVU HRVATSKE

 

 

Đorđe Krivokapić, naš jedini predstavnik na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Hapkidou (Đurđevac, 30. 4. 2022), osvojio je zlatnu medalju u borbama u kategoriji +84 kg. Na Prvenstvu su učestvovali takmičari iz: Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Nemačke, Srbije, Turske i SAD.

SEDNICA ODBORA ZA TAKMIČENJA EVROPSKE HAPKIDO UNIJE I HAPKIDO SEMINAR U TEKVONDO KLUBU „KOBRA“ – Beograd, 13-14.12.2019.

    
 
 
U Beogradu je 14.12.2019. održana sednica Odbora za takmičenja Evropske Hapkido Unije uz prisustvo Mladena Kužnika (predsednik EHU, Hrvatska), Borisa Krivokapića (potpredsednik EHU, Srbija), Gerharda Agriza (Austrija) i Volkera Goesslinga (Nemačka). 
 
 
Prisustvo stranih velemajstora iskorišćeno je da se radi popularizacije Hapkidoa u Srbiji, u Tekvondo klubu „Kobra“ održi kratak seminar. Vodili su ga velemajstori V. Goessling, M. Kužnik i B. Krivokapić, a kao gosti prisustvovali su i srpski velemajstori iz drugih veština - Nebojša Milošević (Aiki Budo) i Mirko Ostojić (Ninđucu). 
 

SEMINAR EVROPSKE HAPKIDO UNIJE – Ivanić Grad (Hrvatska) 8-10.11.2019

   
 
 
Naši članovi, GM Boris Krivokapić i Đorđe Krivokapić učestvovali su na međunarodnom Hapkido seminaru Evropske Hapkido Unije u Ivanić Gradu (Hrvatska). Seminar je bio prilika da se pedesetak učesnika iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Nemačke, SAD i Srbije upozna sa specifičnostima čak 5 raznih Hapkido škola. 
 
Radilo se po 4 sata ujutro i posle podne, a treninge su vodili velemajstori Gerhard Agrinz (9. Dan Hapkidoa, Austrija), Boris Krivokapić (9. Dan Hapkidoa, Srbija), Jason Mix (8. Dan Hapkidoa, SAD), Mladen Kužnik (8. Dan Hapkidoa, Hrvatska) i Volker Goessling (6. Dan Hapkidoa, Nemačka). 
 
 
 

SEMINAR EVROPSKE HAPKIDO UNIJE – Stubličke Toplice (Hrvatska) 14-16.12. 2019

         

 

 

 

 

 

Naši članovi, GM Boris Krivokapić i Đorđe Krivokapić učestvovali su na međunarodnom Hapkido seminaru u Stubličkim Toplicama (Hrvatska). Seminar su vodili Mladen Kužnik 8. Dan (predsednik Evropske Hapkido Unije) i Boris Krivokapić (9. Dan Hapkidoa) a 50-tak učesnika bili su iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Nepala, Slovenije i Srbije. 

 
 
 

HAPKIDO SEMINAR U TEKVONDO KLUBU „KOBRA“ – Beograd, 28.10.2018.

              

 

 

GM Boris Krivokapić je održao kratak Hapkido seminar u Tekvondo klubu „Kobra“ (Beograd). Uz domaćine, učestvovali su deo Hapkikwan ekipe i članova Tekvondo kluba „Elemir“ (Elemir“

 

Copyright © 2010 hapkikwan.
All Rights Reserved.

eXTReMe Tracker
Design By www.orbmarketing.com