Hapkikwan primljen u Svetsku uniju borilačkih veština (7.12.2009)

Na sednici Generalne konferencije Svetske unije borilačkih veština (Worla Martial Arts Union – WoMAU) održanoj u Chungju (Južna Koreja) od 7 do 9. Decembra 2009. učestvovao je, po osnovu posebnog poziva, i prof. dr Boris Krivokapić, kao predstavnik Srbije i Hapkikwana.


Na sednici je, pored ostalog, izvršena video prezentacija Hapkikwana, a B. Krivokapić je sa govornice i usmeno dao potrebna pojašnjenja i dodatne informacije. Na istoj sednici Hapkikwan International sa sedištem u Beogradu je primljen u punopravno članstvo WoMAU, a Hapkikwan je zvanično priznat kao nova borilačka veština poreklom iz Srbije. Tim povodom Borisu Krivokapiću je svečano uručena zastava Unije.


Svetska unija borilačkih veština je jedina organizacija koju priznaje UNESCO kao svog partnera u smislu negovanja i razvijanja borilačkih veština kao dela kulturne tradicije čovečanstva. U njoj su predstavljene vodeće borilačke veštine iz 40-tak država sveta.


U sklopu održavanja Generalne konferencije organizovan je i međunarodni skup o borilačkim veštinama na Akademiji za borilačke veštine državnog Univerziteta u gradu Chungju na kome su referate podneli eminentnih korejskih profesora i međunarodni seminar o borilačkim veštinama u Olimpijskom kompleksu u Seulu. Na oba skupa aktivno je učestvovao B. Krivokapić (u Seulu mu je učinjena posebna čast time što je uvršten u panel).

Generalna-konferencija-WoMA
Ispred Borisa Krivokapića su zastava Srbije i pločica na kojoj piše „Hapkikwan – Serbia“.

 

Copyright © 2010 hapkikwan.
All Rights Reserved.

eXTReMe Tracker
Design By www.orbmarketing.com